Épül az első Magyar kenderház

2016. szeptember 21. | Építünk

Hamarosan elindul az első Magyar kenderház építése. Magyar magánszemélyek és vállalkozók összefogásával. Az a szerencse ért, hogy az első Magyar kenderházat én építhetem fel.

Több éves kutatás, és tapasztalatok megszerzését követően lehetőség nyílt Magyarországon is kenderházak építésére.

Kenderházak alapanyaga a „kenderbeton”, mely rendelkezik Magyarországon ÉMI engedéllyel.  Száma: A-31/2018 NMÉ

amely alapján a gyártó a Café Plusz Kft. jogosult teljesítmény nyilatkozat kiállítására. A teljesítmény nyilatkozat biztosítja, hogy a kenderbetonból hivatalos engedéllyel rendelkező kenderházak építhetőek.

 

Az első kenderház építése hamarosan megkezdődik Szeged mellett Domaszéken.  Előre egyeztetett időpontban bármikor megtekinthető az építkezés, mindenkit szeretettel várunk. A segítséget megköszönjük. A facebook oldalon a munkálatok képeit feltesszük, ott nyomon követhető. Ahogy a teljes tervdokumentáció rendelkezésünkre áll a letöltés oldalon közzéteszem. 

 

Az érdeklődők bekapcsolódhatnak a kivitelezési munkálatok részleteibe is az első kenderház épétéssel kapcsolatos tanfolyam keretein belül. A facebook oldalunkon a munkálatok állapota folyamatosan nyomon követhető lesz.

A célunk minél több kenderház felépítése Magyarországon.

Kenderház Tervező elérhetőség:
Bautender Ziegel Kft.
6721 Szeged, Madách u. 17.
Ügyvezető: Mendebaba Márkó +36 70 275 85 24
Építész tervező: Vér Attila +36 70 363 19 26

Íme az első Magyar kenderház alaprajza

 

Béla

Béla

Horesnyi Béla vagyok. 2004 óta építek energiatakarékos házakat. 2016-tól kenderház építésével foglalkozom, ahol elsődleges szempont az egészséges lakótér, egészséges épület. Magyarország két első elkészült kenderházát én építettem. Elkötelezett vagyok az iránt, hogy itthon minél több egészséges épület épüljön.