Kendertégla gyártás állami segítséggel

2020. augusztus 11. | Nagyvilágból

7 millió eurós beruházás kendertégla gyártásra

A belga kendertégla gyártó – IsoHemp – elmondta, hogy közel 7 millió eurót kaptak az álamtól, egy új, csúcstechnológiás gyár építéséhez, mivel gyorsan nő az igény az előre elkészített építőanyagok iránt.

Az épület két hektáron terül majd el, és 2021-ben már online is elérhetővé válnak a termékek. Az IsoHemp, akik helyi gyártóktól szerzik be a kendert és a kötőanyagot, ezzel a beruházással az 1 millió legyártott kendertéglát 5 millióra növelhetik évente. Ezzel kiszolgálják a megnövekedett vásárlói igényeket és támogatják a Belga mezőgazdaságot, mely így tetemes bevételre tesz szert. A vállalat szerint a kivitelezők és a felújításokat végző vállalatok körében egyre növekvő kereslet mutatkozik a termékek iránt, ezáltal a forgalom évről évre a duplájára emelkedik.

Kendertégla

Az új gyár egyike lesz a leginnovatívabb élületeknek a környezetbarát szektorban, és a 4.0-ás ipar része, számolt be tervéről az IsoHemp, hiszen alkalmaznak Vállalati Erőforrás-tervezési menedzsment szoftvert, robotokat és cobotokat is a termelési folyamat alapjául szolgáló ökotervezési logika javításához.

Az IsoHemp reagál azon ügyfelek növekvő igényeire, akik régi épületeket újítanak fel, és tesznek energiahatékonnyá. „Egy ház energiahatékonnyá tétele hatalmas kihívás az építőiparban, ezért a bioalapú megoldások fejlődnek, így napról napra nagyobb részt kapnak a piacon. Léteznek olyan szigetelési megoldások, amelyek nem szennyezik a környezetet.” –  A felújítási piac az IsoHemp eladásainak körülbelül felét teszi ki.

Az új épület iránti érdeklődés szintén rohamosan emelkedik, amióta az IsoHemp bemutatta a Hempro-t, egy moduláris rendszert, ami kétféle méretű tömbként kapható, amelyeket lehetnek oszlop-gerenda csontváz, faváz vagy teherhordó falazat, terrakotta, porózus beton. Kenderház építés új irányzatát mutatták be.

A vállalat becslései szerint az értékesítés 30% -a olyan anyagokból származik, amelyeket új épületekbe építenek be, a fennmaradó részt belső falakba vagy a meglévő építményeknél.

 

A fenntartható megoldás a kendertégla gyártás

 

A Fernelmonti székhellyel rendelkező IsoHemp 2012-ben kezdett kézzel gyártani a kender építőelemeket, fokozatosan bővítve a termelést, hogy elérje az évi 1 millió darabot, miközben a holland és franciaországi képviseleti irodák létrehozására, valamint a további forgalmazásra kerül Németországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Olaszországban, Izraelben és Spanyolországban. A társaság kiterjedt leltárt vezet, ezért képes gyorsan reagálni ügyfeleinek megrendeléseire.

A kutatási és fejlesztési részleg folyamatosan azon dolgozik, hogy javítsa azon természetes anyagok teljesítményét, amelyek az IsoHemp téglájába és blokkjába kerülnek.

 

A hatékony megoldás a kendertégla

Kendertégla

Az IsoHemp újrahasznosítja az összes kendertégla gyártés során keletkezett gyártási hulladékot, és visszanyeri a termelési vizet, amit nemrégiben „Solar Impulse Effective Solution” -nak nevezték el a Solar Impulse Alapítvány keretében, amelynek célja, hogy egy fenntartható és jövedelmező megoldásokat találjon, és felgyorsítsa azok beépítését a mindennapjainkba a klímaváltozás megakadályozására.

 

Forrás: https://hemptoday.net/isohemp-new-factory/?fbclid=IwAR0SDbQ40zfFnWB0S11vpERckib50phsChGzUTnhSvRl8G9ZUmg8mHuDsgo

 

Béla
Béla

Horesnyi Béla vagyok. 2004 óta építek energiatakarékos házakat. 2016-tól kenderház építésével foglalkozom, ahol elsődleges szempont az egészséges lakótér, egészséges épület. Magyarország két első elkészült kenderházát én építettem. Elkötelezett vagyok az iránt, hogy itthon minél több egészséges épület épüljön.